بهترین شرکت ساخت قالب تزریق پلاستیک چه ویژگیهایی دارد؟
بهترین شرکت مهمترین ویژگی اش، ارائه بالاترین کیفیت با بهترین قیمت است. یک قالب ساز حرفه ای مهمترین تعهدش این است که پروژه های خود را در مدت زمان مشخص شده به کارفرما تحویل نماید. این سه اصل در این صنعت عامل ایجاد رقابت در بین شرکت ها شده است.
علاوه بر این سه مورد، ویژگی های دیگری چون مشاوره و نیاز سنجی مشتری، تجهیزات و امکانات کارگاه، ارائه خدمات کامل اعم از طراحی و ساخت و داشتن تجربه ساخت انواع روشهای قالب سازی، را می توان ویژگی مهم برای یک شرکت حرفه ای معرفی کرد.
این صنعت روشهای مختلفی دارد که در اینجا به طور ویژه در رابطه با قالب سازی پلاستیک و ساخت قالب تزریق پلاستیک صحبت خواهیم کرد.
مزیت ساخت قالب به روش تزریق پلاستیک
قالب تزریق پلاستیک یکی از روشهای ساخت قطعات پلاستیکی به روش تزریق ماده اولیه مذاب به داخل محفظه، با فشار زیاد است. همانطور که می دانید قالب سازی پلاستیک روشهای زیادی مانند : بادی، اکسترژن، ضربه ای، چرخشی و … دارد. ابتدا بگذارید بررسی کنیم که این روش نسبت به دیگر روش ها چه مزیتی دارد.
مهمترین مزیت این روش این است که قطعات به صورت اتوماتیک و خودکار تولید می شوند و به علت حذف اپراتور ها و نیروی انسانی خطاها به حداقل رسیده و کیفیت افزایش پیدا می کند.
مزیت بعدی اتوماتیک بودن این روش، در استفاده از نیروی کار کم تجربه است. چون کار کاملاً با ماشین های تمام اتوماتیک است اوپراتورها نیاز به تجربه و مهارت تخصصی ندارند.
برای تولید قطعات پلاستیکی مواد اولیه متنوعی قابل استفاده هستند. یکی از مزیت های این روش قابلیت استفاده در تمامی طیف های این مواد اولیه است.
دستگاه های تزریق پلاستیک ظرفیت تولید بالایی داشته و در یک زمان مشخص نسبت به دیگر روش ها، حجم تولید بالاتری خواهند داشت.
با این روش چون خطا پایین است در نتیجه دور ریز و هدر رفت مواد اولیه و تولیدات در حداقل است.
از مهمترین مزیت ها می توان به این نکته اشاره کرده که این روش قابلیت تولید قطعات پیچیده پلاستیکی را به آسانی دارد.
و …
این روش نیز مانند دیگر روشهای تولیدات صنعتی علاوه بر مزیت های فراوان حتماً دارای کاستی ها و معایبی است که این روش را برای تولید تمامی قطعات، تأیید نمی کند، برخی از این معایب عبارتاند از: هزینه های بالای تجهیزات و دستگاه های تولید - بالا بودن هزینه های تولید و انجام پروسه آن - طراحی بعضی قسمت های دستگاه بر حسب محفظه مورد استفاده
در ادامه با انواع روشهای ساخت قالب تزریق پلاستیک و مراحل انجام آن آشنا می شویم تا در آخر یکی از بهترین شرکتهای این حوزه را به شما معرفی کنیم.
مراحل ساخت قالب تزریق پلاستیک
این روش یکی از متداول ترین و مقرون به صرفه ترین روشهای قالب سازی پلاستیک است. این روش سبب شده تا تحولی عظیم در صنعت تولیدی جهان ایجاد شود و قطعات به سمت پلاستیکی شدن پیش برود.
مراحل این صنعت در مرحله اول پس از عقد قرارداد، مشاوره با کارفرما است. مشاوره همان مرحله ای است که در آن ایده کارفرما به طراح منتقل می شود تا وارد فاز طراحی شود.
مرحله طراحی قالب
طراحی مرحله ای است که نیاز به تجربه و تخصص بالا دارد. این مرحله بر اساس دستگاه های تزریق پلاستیک که با آن کار می شود انجام می گیرد. مرحله طراحی مانند دیگر طراحی های صنعتی دارای استاندارهای خاص است و محاسبات زیادی در آن به انجام می رسد. هر چه این مرحله با دقت بیشتر انجام شود خطا در مرحله ساخت کمتر بوده و کیفیت محصول نهایی افزایش می یابد.
برای مرحله طراحی، از نرم افزارهای طراحی صنعتی مانند کتیا، آی ملد، سالیدورک، Mold flow، Power mill و … استفاده می شود.
هزینه طراحی قالب تزریق پلاستیک بر اساس معیارهای مختلفی توسط شرکتها تعیین می شود. طراح و تجربیاتش، نرم افزارهای به روزی که استفاده می شود، خود قطعه مورد نظر و پیچیدگی هایش و تکنولوژی های مورد استفاده همه و همه در تعیین قیمت اثر گذار هستند.
بعد از طراحی نوبت به مرحله ساخت می رسد. اهمیت این مرحله به اندازه مرحله طراحی است و خروجی این مرحله محصول نهایی است و خطا در آن مستقیم بر کیفیت تولید اثر گذار است.
مرحله ساخت قالب
در این مرحله مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کرد دستگاه های ساخت قالب است. این دستگاه ها انواع گوناگونی دارند که اساس تقسیم بندی آن ها متفاوت است. دستگاه ها از لحاظ نحوه کار به دو دسته عمودی و افقی، از لحاظ قسمت های مختلف به تزریق و قالب گیری، از لحاظ سیستم انتقال مواد به ماردونی و پیستونی و از لحاظ حرکت صفحه به جکی و بازویی تقسیم می شوند.
کلاً کارکرد این دستگاه در دو مرحله خلاصه می شود: تزریق و قالب گیری. در بخش تزریق نازل ، سیلندر قیف ، قیف مواد پلاستیکی ، گرمکن ، حرارت سنج و ترموکوپل به کمک مواد اولیه آمده و آن را آماده مرحله قالب گیری می کنند.
اما بخش دوم کمی حساس تر است. در این مرحله محفظه وجود دارد که دارای دو قسمت ثابت و متحرک است. فشار تزریق، مواد اولیه مذاب مرحله قبل را به این محفظه و زوایای آن منتقل کرده و عمل تزریق انجام می شود. پس از مدتی مواد مذاب سرد شده و ماده اولیه شکل محفظه را گرفته و قطعه مورد نظر حاضر است و از محفظه جدا می شود.
ساخت قالب تزریق پلاستیک با پرینت سه بعدی چیست؟
ابتدا بگذارید بگویم پرینت سه بعدی چیست؟ پرینت سه بعدی یک نوع تکنولوژی خاص مانند CNC است که با تکنولوژی SLA یا استریولیتوگرافی، پلی جت Polyjet و متریال جتینگ به تولید قطعات با تزریق پلاستیک می پردازد.
اما چرا به روش معمول این کار با محفظه صورت نمی گیرد؟ در ابتدا مقاله در مورد ویژگی بهترین شرکت توضیح دادیم که شرکتی بهترین است که با بالاترین کیفیت، بهترین قیمت را ارائه دهد، نه کمترین قیمت را. به طور کلی قالب سازی فرایندی گران قیمت است و مراحل ابتدایی و راه اندازی آن، قیمت قابل توجهی از پروژه را به خود اختصاص می دهند. به یاد داشته باشید که کارهای ارزان قیمت حتماً کیفیت لازم را نخواهند داشت. حال چه زمان این روش معمول استفاده از محفظه، مقرون و به صرفه می شود؟
زمانی که شما تیراژ سفارش بالایی دارید این تعداد بالا هزینه ابتدایی اجرای پروژه را تعدیل می کند. منظور از تعداد بالا هزاران و میلیون عدد است. برای تولید قطعات در تعداد پایین مثلاً 100 عدد این روش مقرون به صرفه نیست. برای این تعداد پایین در گذشته از ماشین های CNC استفاده می کردند و برای تهیه نمونه تولید و رفع نواقص از پرینت سه بعدی استفاده می کردند اما پیشرفت این تکنولوژی و دستگاه های جدید امروزه از این روش برای ساخت در تیراژ محدود نیز استفاده می شود.
نکته قابل تأمل در این مبحث این است که زمانی که تزریق پلاستیک به روش معمول خود و با استفاده از محفظه قرار است انجام شود، جنس قالب و کیفیت و ماندگاری آن بسیار اهمیت دارد. زیرا این محفظه به تعداد دفعات زیاد قرار است استفاده شود و باز و بسته شدن آن به دفعات تکرار می شود. این ماندگاری به قدری اهمیت دارد که یکی از ویژگیهای شرکت حرفه ای شرایط محافظت از قالب است. اما در روش پرینت سه بعدی این نکته اصلاً اهمیتی ندارد.
در این روش چون تیراژ تولید به شکل محدود است این مقاومت اهمیت کمتری دارد و دقت و کیفیت محصول نهایی اهمیت بیشتر پیدا می کند. یادآور می شوم که مانند گذشته این روش برای تولید نمونه هنوز هم استفاده می شود و این کار ریسک انجام فرایند تولید و هدر رفت هزینه را کاهش می دهد.
مراحل تکمیلی ساخت قالب
در شکل متداول تزریق، قالب یک دست تولید نمی شود و قسمت های مختلف آن توسط دستگاه تولید می شوند و سپس مونتاژ و آب بندی شود. پس از مونتاژ از قطعات یک تست نهایی گرفته می شود. فرایند تست قالب به این صورت است که مایع پارافین و جریان آن قسمت های مختلف مانند سمبه و ماتریس و قسمت های مورد نیاز آب بندی را تست میکنند. قسمت های ثابت و متحرک محفظه به دلیل اینکه باید در تکرار مقاومت بالایی داشته باشد آبکاری و سخت کاری می شوند.